2525/0303-1919

KLIMAMINISTER: AALBORG HAR ALT, HVAD DER SKAL TIL FOR AT BLIVE GRØNT TESTCENTER

KLIMAMINISTER: AALBORG HAR ALT, HVAD DER SKAL TIL FOR AT BLIVE GRØNT TESTCENTER

Klima- og energiminister Lars Chr. Lilleholt (V) begejstret for en ”meget stærk motivation” fra Aalborg

Aalborg har alt, hvad der skal til for at blive et af Danmarks grønne testcentre – og ligger rigtig godt i forhold til at løbe med den position.

Det fastslog klima- og energiminister Lars Chr. Lilleholt, da han i dag mødtes med en meget bred koalition af partnere, som anbefaler Aalborg som det ene af Danmarks to fremtidige storskala-testcentre. Både universitet, kommune, erhvervsorganisationer, virksomheder – og ErhvervsNetværk 9220 var en del af koalitionen, som mødte ministeren på AAU.

-Jeg har været i Aalborg i dag og besøgt ErhvervsNetværk 9220 og en lang række partnere i Aalborg, som er meget ambitiøse i den grønne omstilling – og for længst er gået i gang med at omsætte deres ambitioner til praksis, sagde klima- og energiministeren efter mødet.

-Det vi har fokus på i dag er Aalborg som testby. Og der må man bare sige, at der har Aalborg alt, hvad der skal til for at blive Danmarks grønne testcenter. Jeg har hørt en meget stærk motivation.

-AALBORG HAR RIGTIG, RIGTIG MEGET AT BYDE IND MED

- Aalborg har rigtig, rigtig meget at byde ind med i forhold til at være testplatform. Der er en meget stor vindmøllevirksomhed som Siemens Gamesa, og så er der en lang række andre stærke virksomheder, som tænker med på og investerer i den grønne omstilling, og så er der et universitet, der er rigtig meget rettet mod et tæt samarbejde med virksomhederne. Og så er der jo Aalborg Kommune og forsyningsvirksomhederne, som jeg jo også kender og er i en løbende dialog med, fordi de har store ambitioner lige som regeringen, sagde klimaministeren.

-Hvordan ligger Aalborg som kandidat til en position som grøn testby?

-Aalborg ligger rigtig, rigtig godt. Aalborg har den størrelse, der skal til i forhold til at være testplatform. Aalborg har alt det, der skal til i forhold til at der skal være et tæt samarbejde mellem erhvervsliv, forsyningsselskaber og boligselskaber og kommune og offentlige myndigheder, sagde ministeren.

9200-NÆSTFORMAND: VI FIK DET BLÅ STEMPEL – OG NU SKAL VI MARKERE AALBORG I VERDEN

Ole Nielsen – direktør i HIMMERLAND Boligforening og næstformand i ErhvervsNetværk 9220 – er meget tilfreds med mødet med ministeren.

-Aalborg mødte i stærkeste opstilling. Vi vidste virkelig, at vi står sammen – og kan udrette så meget i hverdagen, fordi vi står sammen. Fordi vi vil skabe løsninger og alle sammen også vil den grønne omstilling.

-Men jeg må jo også sige, at det kom jo ikke bag på ministeren. Han har set os. Han taler i forvejen forskning, udvikling og grøn omstilling med vores virksomheder, vores forskere og vores universitet og vores kommunale forsyningsvirksomheder. Han havde rigtig mange stjerner til Aalborg – og dem skal vi så ud og udnytte.

-Både i relation til at hævde os i konkurrencen med andre byer, der får efter at blive Danmarks grønne testcenter. Men sandelig også uden for Danmark.

-Som klimaministeren sagde, så står verden efter FN’s Paris-aftale over for investeringer på 30.500 milliarder US-dollars i grønne klima- og energiløsninger. Der er simpelthen et kæmpe potentiale for os i Aalborg. Fordi vi spiller sammen – og har gjort det så længe. Og det potentiale skal vi efter min mening virkelig ud og udnytte. Det skal ske nu, siger Ole Nielsen.

YDERLIGERE KOMMENTARER:

KRISTIAN ANDERSEN, journalist, ErhvervsNetværk 9220, tlf. 40 29 38 37

OLE NIELSEN, næstformand for ErhvervsNetværk 9220, tlf. 40 73 25 09

 

 width=

RELATEREDE NYHEDER

Modtag vores nyhedsbrev

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram