1818/0303-1919

VELKOMMEN TIL AALBORG, KLIMAMINISTER

VELKOMMEN TIL AALBORG, KLIMAMINISTER

FORMANDENS KLUMME

Af METTE SCHMIDT, formand for ErhvervsNetværk 9220

-Aalborg har en stærk grøn mentalitet.

Ordene er klima- og energiminister Lars Chr. Lilleholts. Og anledningen er, at ErhvervsNetværk 9220 i februar tog initiativ til at spille Aalborg på banen som Danmarks grønne testcenter. Eller et af dem. Stedet hvor vi i storskala tester de grønne klima-, energi- og miljøløsninger, som skal sikre, at Danmark også i fremtiden kan udbygge vores position som en grøn stormagt.

-Aalborg har universitetet, erhvervslivet, mentaliteten og størrelsen til at løfte den opgave, har vi understreget over for Klima- og Energiministeriet.

Siden har vi samlet en meget stærk koalition, som deler perspektivet og ambitionen om at Aalborg bliver testcenter. Aalborg Kommune, Aalborg Universitet, centrale forskningscentre og virksomheder, erhvervsorganisationer og boligselskaber står sammen med os. Det er rigtig mange af jer, der er medlemmer af ErhvervsNetværk 9220, som bakker den ambition op.

Og på torsdag sker det: Så kommer klima- og energiministeren til Aalborg for at lytte til os. Sammen med vores mange samarbejdspartnere kan jeg love jer, at vi har forberedt os grundigt – og at vi på mødet med ministeren vil levere så mange gode argumenter, at det bliver svært at gå uden om Aalborg.

Det bliver spændende!

Det var vores generalforsamling også. Vi afholdt generalforsamling 27. februar – og inviterede samtidig til Politisk Topmøde. Her fik de 200 fremmødte medlemmer af ErhvervsNetværk 9220 mulighed for at drøfte politiske ambitioner med folketingsmedlemmerne Mette Frederiksen (S) og Preben Bang Henriksen (V). Og siden overtog borgmester Thomas Kastrup-Larsen (S) og sundheds- og kulturrådmand Mads Duedahl (V) scenen.

Det var meget vellykket alsammen.

Jeg vil gerne benytte lejligheden til – lige som på generalforsamlingen – at takke de medlemmer af vores bestyrelse, som har valgt at stoppe. Det gælder tidligere formand Morten Christensen, der har været med siden starten på ErhvervsNetværk 9220, og det gælder Søren Hagemann Christensen, NIRAS, samt Petya Petkova fra Petmotiv.

Samtidig skal der lyde en varm velkomst til Rene Hald fra Arkil og til Jacob Jensen fra Nordjyske Bank, der er nye i bestyrelsen. Samt til Lars Jøker fra Center for Logistik og Samarbejde, der er ny suppleant.

RELATEREDE NYHEDER

Modtag vores nyhedsbrev

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram