13/03/2019

TREDJE LIMFJORDSFORBINDELSE PÅ FÅ ÅR STYRKER AALBORG SOM INTERNATIONAL ERHVERVSBY

TREDJE LIMFJORDSFORBINDELSE PÅ FÅ ÅR STYRKER AALBORG SOM INTERNATIONAL ERHVERVSBY

-Med handlekraft aflaster vi både trafik inde i Aalborg og på motorvejen, siger Mette Schmidt, formand for ErhvervsNetværk 9220

Når regeringen begynder etableringen af en tredje Limfjordsforbindelse i løbet af 2024 giver det et kæmpe løft til Aalborg som international erhvervs- og uddannelsesby.

Det mener Mette Schmidt, formand for ErhvervsNetværk 9220, som har 175 Aalborg-virksomheder medlemmer.

-Det er en fantastisk melding for hele Aalborg, at regeringen prioriterer etableringen den tredje Limfjordsforbindelse. Det er 45 års nordjysk diskussion om infrastrukturen omkring Aalborg, som regeringen binder sig op på at løse i løbet af få år.

-Perspektiverne er kæmpe store. Det giver et stort løft til hele Aalborg. Vi får et boost i forhold til at realisere det potentiale som en international erhvervs- og uddannelsesby, som jeg er slet ikke er i tvivl om at vi har.

STOR ROS FOR HANDLEKRAFT

-Med etableringen af den vestlige Limfjordsforbindelse får vi skabt den ringvej uden om byen. Det vil aflaste trafikken inde i byen, men sandelig også uden om byen. Det bliver en stor aflastning af den nuværende nordjyske motorvej, som er fødekæde for rigtig mange af de 175 virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der er en del af ErhvervsNetværk 9220. Det kan vi kun være tilfredse med.

-Regeringen skal have særskilt ros for, at den er klar til at handle hurtigt. Man vil i gang inden for de næste fire år – og i løbet af nogle ganske få år derefter skal forbindelsen stå færdig. Den handlekraft har vi brug for.

-Til os i Aalborg er der også en vigtig lektie: Regeringen har lyttet til Aalborg og Aalborg Alliancen. Det er vores fællesskab i Aalborg Alliancen og vores tilsagn om at bidrage til finansieringen, der får os rykket helt i mål. Det fællesskab skal vi have udbygget yderligere – og huske at bruge, når vi skal have Aalborg positioneret nationalt og internationalt, siger Mette Schmidt.

YDERLIGERE KOMMENTARER:

METTE SCHMIDT, formand for ErhvervsNetværk 9220, tlf. 29 20 72 53

RELATEREDE NYHEDER

Modtag vores nyhedsbrev

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram