1414/0101-1919

STYRK AALBORG - LAD KINESISKE INVESTERINGER SLÅ ROD I AALBORG ØST I 2019

STYRK AALBORG - LAD KINESISKE INVESTERINGER SLÅ ROD I AALBORG ØST I 2019

Formand for ErhvervsNetværk 9220 anbefaler kommunen at placere kinesiske virksomheder i Aalborg Øst

 

Angiveligt flere hundrede nye kinesiske arbejdspladser kan ventes til Aalborg i de kommende år – og det kan være med til at udvikle Aalborg Øst som et af verdens mest bæredygtige erhvervsbyer.

Det mener ErhvervsNetværk 9220. 

Her opfordrer formand Mette Schmidt Aalborg Kommune til at arbejde målrettet på at få de kinesiske arbejdspladser etableret i Aalborg Øst.

-Vi har som alle andre i Aalborg med store interesse og meget stor glæde set, at den kinesiske Aowai-koncern kommer til Aalborg sammen med det store kinesiske erhvervsnetværk NETC, der repræsenterer teknologivirksomheder med en omsætning for mere end 3.000 milliarder kroner om året. 

-Det ser vi som en blåstempling af Aalborgs og Aalborg Universitets store internationale potentiale. Vi er blevet set. I meget høj grad takket været det meget stærke faglige miljø, som Aalborg Universitet og UCN rummer. Men også takket været et stærkt internationalt branding-arbejde af BusinessAalborg og Invest in Aalborg. Jeg ved, de har arbejdet på at tiltrække disse investeringer til Aalborg i lang tid.

-Det er en milepæl, som Aalborg har nået. Det vil vi fra ErhvervsNetværk 9220 lykønske Aalborg Universitet, BusinessAalborg og Invest in Aalborg med.

-Nu kommer vi til den næste fase, hvor etableringen af de to kinesiske investeringer skal realiseres. Der vil vi meget gerne bringe Aalborg Øst i spil. 

-Aowai udvikler specialiseret teknologi til fremtidens el-busser, færger og letbaner. Vi rummer allerede i dag en lang række af de tekniske uddannelser på Aalborg Universitet og UCN. Vi rummer en lang række af de grønne danske industrivirksomheder i Aalborg, som vi konstant markedsfører Aalborg og Aalborg Universitet på. Men vi rummer også en masse erhvervsjord, som kan bringes i spil, når NETC og Aowai etablerer sig.

-Det vil i givet fald styrke hele Aalborgs internationale position. Og det vil ligge i fin forlængelse af de visioner for Aalborg Øst, som vi i ErhvervsNetværk 9220 arbejder på at realisere sammen med vores 175 medlemsvirksomheder og de samarbejdspartnere, vi arbejder tæt sammen med.

-Det handler om, at vi skaber en af verdens mest bæredygtige erhvervsbyer i Aalborg Øst. Sammen med de mange ambitiøse grønne virksomheder, vi allerede i dag har i Aalborg Øst. Men også når vi udvikler vores arealer og tiltrækker nye investeringer, nye virksomheder og nye mennesker til Aalborg Øst.  

-Det vil vi gerne drøfte med Aalborg Kommune. Det bliver noget af det, vi tager op, når vi i ErhvervsNetværk 9220 den 27. februar holder generalforsamling, siger Mette Schmidt, der er  formand for ErhvervsNetværk 9220.

 

YDERLIGERE KOMMENTARER:

METTE SCHMIDT, formand for ErhvervsNetværk 9220, tlf. 29 20 72 53

RELATEREDE NYHEDER

Modtag vores nyhedsbrev

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram