1919/0202-1616

Spildevand gør Aalborg grønnere

Spildevand gør Aalborg grønnere

Aalborg Kommune har investeret i et nyt anlæg til produktion af biogas. Dermed kan Aalborg, som den første kommune i Danmark, nu lave mere energi, end de benytter, når de håndterer spildevand. Overskuddet af energien skal blandt andet bruges til cementvirksomheden Aalborg Portland, ligesom busser i og omkring Aalborg skal udnytte biogassen i deres kørsel.

Dermed bidrager de i Aalborg til en grøn omstilling i sektorer, der sædvanligvis er sværest og også dyrest at omstille – nemlig den tunge transport og industrien. Det siger Dansk Energi, der i går medvirkede i P4 Nord.

- Det vi ser her, er jo et fint eksempel på, at én virksomheds restprodukt, godt kan blive en anden virksomheds ressource, siger Kristine van het Erve Grunnet, der er chefkonsulent hos Dansk Energi til P4 Nord.

Hos Dansk Energi har man længe haft fokus på potentialet i biogassens rolle i den grønne omstilling, og mulighederne for samarbejde mellem forsyningssektorerne og industrien. Det er især branchefællesskabet for Intelligent Energi, der arbejder målrettet med potentialet. Sammen med Energi,- Forsynings- og Klimaministeriet har de etableret Platform for Smart Energi.

- Vand, elektricitet, gas, affald og varme. Det er fem energikilder, som med fordel kan tænkes langt bedre sammen. Det kan skabe ressourcer og nye forretningsområder. Der er ingen tvivl om, at det her er fremtiden, og vi skal bygge videre på de gode eksempler, som det i Aalborg, siger Kristine van het Erve Grunnet.

Branchefællesskabet for Intelligent Energi forventer, at Platform for Smart Energi vil udarbejde et løsningskatalog og udvikle relevante fyrtårnsprojekter med forretningspotentiale, der kan demonstrere danske systemløsninger og være med til at sætte endnu mere skub i udviklingen.

Læs mere om Platform for Smart Energi

RELATEREDE NYHEDER

Modtag vores nyhedsbrev

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram