1313/0909-1818

Rullende succes med Jobbus 9220

Rullende succes med Jobbus 9220

Mandag morgen var en række aktører gået sammen om at arrangere Jobbus 9220 i det østlige Aalborg. Formålet med initiativet er at få lokale borgere, der befinder sig i kanten af arbejdsmarkedet, ud i lokale jobs og i små jobs, der giver mening. I den forbindelse skal de matches med virksomheder, og her er Erhvervsnetværk 9220 med til at formidle kontakten.

Arrangementet fandt sted i to forløb. I Sundheds- og Kvartershuset på Fyrkildevej kunne virksomheder og kandidater mødes, mens jobbussen kørte rundt til arbejdspladser i bydelens industriområder. Omkring 50 lokale jobsøgende og 13 virksomheder havde meldt sig, så der var gode forudsætninger fra start:

”Det var fantastisk at se så mange lokale borgere og virksomheder samlet. Efter en stærk forberedelse af Aalborg Kommunes jobkonsulenter, som fandt mange interesserede borgere, stillede det krav til at vi kunne finde nok lokale virksomheder. Heldigvis har der været en rigtig god opbakning fra det lokale erhvervsliv, som også står og mangler arbejdskraft”, udtaler Morten Christensen, som er bestyrelsesformand i Erhvervsnetværk 9220.

Også fra de deltagende virksomheder var der positive ord med på vejen:

”Det var en rigtig god dag, hvor jeg fik mødt en masse spændende og lovende kandidater”, udtaler Henriette Pedersen fra Thrane Erhverv, som var en af de fremmødte virksomheder.

Konceptet er et samarbejde mellem ErhvervsNetværk 9220, Jobcenter Aalborg, Center for Samskabelse, UU Aalborg og AaB af 1885, hvilket gør det til en stærk tværfaglig indsats, hvor parterne hjælper hinanden. Center for Samskabelse er en enhed under Himmerland Boligforening og tager udgangspunkt i en fireårig helhedsplan for det østlige Aalborg i et samarbejde med Aalborg Kommune og med støtte fra Landsbyggefonden. Her ligges der særligt vægt på det gode samarbejde:

”En stor del af den positive udvikling i det østlige Aalborg de seneste år kan tilskrives det gode samarbejde. Her er Jobbus 9220 et glimrende eksempel, da der er bidrag fra kommunen, private virksomheder og os som boligforening”, udtaler direktør Ole Nielsen fra Himmerland Boligforening.

Efter et succesfuldt arrangement venter både kandidater og virksomheder spændt på resultaterne, hvor vi forhåbentlig ser en lang række gode matches.

For yderligere oplysninger kontakt venligst:

  • Networker Per Bang, Center for Samskabelse, tlf 41 78 09 50 og pba@abhim.dk
  • Direktør Ole Nielsen, Himmerland Boligforening, tlf. 96 31 52 43 og on@abhim.dk
  • Presseservice (herunder foto, tekst, kontakt mv.): Kommunikationschef Jens Utzon, tlf 96 31 52 45 og jut@abhim.dk

RELATEREDE NYHEDER

Modtag vores nyhedsbrev

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram