1010/0202-1717

RESPEKT-Kampagnen

RESPEKT-Kampagnen

Du har sikkert bemærket, at DR-tv kører spots om alkohol  - RESPEKT-kampagnen. Fravær på grund af alkohol koster hvert år danske arbejdspladser rigtig mange penge og har store menneskelige omkostninger. Det vil Aalborg Sundhedscenter og Aalborg Kommune gerne være med til at sætte fokus på.

At drikke for meget er kun tabu, indtil man gør noget ved det

Mange er af den opfattelse, at det er flovt at få hjælp til et alkoholproblem. Men det er faktisk kun flovt eller tabu, så længe drikkeriet står på. Så snart der bliver gjort noget ved problemet, reagerer omverdenen med respekt, anerken- delse og opmuntring. Det kan være svært at tro på, hvis du står midt i det, men bare vent og se.

De ved det alligevel

Det er de færreste med et alkoholproblem, der formår at holde det hemmeligt. Den nærmeste familie ved det næsten altid, og ofte er det også noget, venner og kolleger er klar over. Eller i hvert fald mistænker. Og ALLE vil blive glade, hvis deres mor/far/bror/søster/ven/kollega gør noget ved deres alkoholproblem.

Tag første skridt – du vil aldrig fortryde det

Der er kun fordele ved at gøre noget ved sit alkoholproblem. Helbredet bliver bedre, selvrespekten bliver bedre, sociale relationer bliver bedre, arbejdslivet bliver bedre, og du får respekten tilbage. Der er ingen, der har fortrudt. Faktisk ville de fleste ønske, at de havde fået hjælp noget før. Tænker du på at tage første skridt, så kontakt din kommune direkte eller gå ind på hope.dk.

Om hope.dk

Hope.dk drives af organisationen Alkohol & Samfund. På hope.dk finder du adresser på alle steder, der tilbyder rådgivning, hjælp til selvhjælp og alkoholbehandling i Danmark. På hjemmesiden kan du også skrive spørgsmål til alkoholrådgiverne på Brevkassen og læse livsfortællinger skrevet af andre med alkoholproblemer og af pårørende. Alkohol & Samfund driver også Sundhedsstyrelsens Alkolinje, som tilbyder anonym telefon- rådgivning på 80 200 500. Denne folder er en del af en kampagne, der skal oplyse om, at alle har ret til gratis og professionel alkoholbehandling gennem kommunerne. Bag kampagnen står Alkohol & Samfund og TrygFonden.

Har du spørgsmål eller lignende er du velkommen til at kontakte Inger Kjelgaard, Sundhedsrådgiver, Aalborg Kommune. Enten på mail inger.kjelgaard@aalborg.dk eller telefon 25201918.

RELATEREDE NYHEDER

Modtag vores nyhedsbrev

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram