2727/0303-1717

Rekord mange flytter til Aalborg Øst

Rekordmange flytter til Aalborg Øst

Aalborgs østområde er de seneste 15 år gået fra at være byens dårlige samvittighed til i dag at være et eksempel til efterfølgelse for andre byer.

En kombination af nytænkning og milliardinvesteringer har gjort, at Aalborg Øst i dag er inde i en rivende udvikling inden for tilflytning, sundhed, uddannelse og erhverv.

Aarhus har Gjellerupparken og Odense har Vollsmose. Det er begge eksempler på byområder, der må betegnes som belastede blandt andet på grund af borgersammensætningen, en mangelfuld byplanlægning, et fravær af investeringer mv. I Aalborg har vi Aalborg Øst, men her er udviklingen gået den stik modsatte vej. Her har en massiv og fokuseret indsats fra både region, kommune, boligselskaber, virksomheder og private borgere gjort, at byens største bydel er gået fra at være en belastning til at være et stort aktiv.

Rekordmange tilflyttere

Aalborg Øst er ubetinget Aalborgs største byområde med sine knap 50.000 indbyggere. Siden 2005 er østområdet vokset med 11 procent – fra 42.342 indbyggere i 2005 til 47.005 indbyggere i 2015. Bortset fra Midtbyen, hvor et stort antal boligbyggerier har set dagens lys de seneste år, er Aalborgs østområde den bydel, der tiltrækker flest nye borgere.

Og udviklingen ser ud til at fortsætte. En befolkningsfremskrivning fra Danmarks Statistik viser, at bydelen i 2027 vil have 51.005 borgere svarende til en befolkningstilvækst på mere end 20 procent siden 2005.

10 milliarder investeres i Aalborgs østområde

De øvrige nordjyske kommuner kigger misundeligt på det store antal tilflyttere i Aalborgs østområde. For tilflytning giver vækst og tiltrækker investeringer, og det er da netop også tilfældet. Tal fra Aalborg Kommune viser, at der frem mod 2020 investeres mere end 10 milliarder kroner i bydelen i form af både private, offentlige og halvoffentlige investeringer.

Nordjyllands største boligforening Himmerland Boligforening har stået for en stor del af de investeringer, der er foretaget i bydelen de seneste 10-15 år. Eksisterende boliger er ikke bare blevet renoveret, men er blevet opgraderet, og lejligheder er blevet sammenlagt til helt nye og attraktive boliger. Der er også bygget nye almene boliger og ungdomsboliger med fokus på høj kvalitet, og det har alt sammen ført til en ny og mere balanceret befolkningssammensætning:

- Aalborg Øst er uden tvivl det byområde i Nordjylland, der rummer det største potentiale for vækst qua de mange tilflyttede og et boomende erhvervsliv. Det er jo en bydel på størrelse med Herning, Roskilde eller Silkeborg, og i mine øjne er bydelen et meget stort aktiv, siger direktør Ole Nielsen fra Himmerland Boligforening og fortsætter: - Vi har investeret massivt i udviklingen af Aalborg Øst de seneste år og har sammen med både offentlige og private aktører skabt nogle helt unikke resultater.

Fortsatte investeringer

Himmerland Boligforening vil også i de kommende år investere massivt i bydelen Aalborg Øst. Konkret er der planer om omdannelse af Tornhøj-kvarteret og om opførsel af nye punkthuse på boligtorvene på Blåkildevej:

- Der er ingen tvivl om, at der er skabt en positiv spiral, hvor borgere tiltrækker nye borgere, virksomheder tiltrækker nye virksomheder og investeringer tiltrækker nye investeringer. Hvem skulle have troet for 10 år siden, at Aalborg Øst skulle blive Aalborgs stolthed og lokomotiv? Det er bestemt en udvikling, vi hilser velkommen, og som vi vil understøtte også i de kommende år, slutter Ole Nielsen.

RELATEREDE NYHEDER

Modtag vores nyhedsbrev

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram