28/06/2016

Praktikværter søges til efteråret 2016

Praktikværter søges til efteråret 2016

UU-Aalborg opfordrer medlemmerne af ErhvervsNetværk 9220 til at tilbyde sig som praktikværter, når elever fra 9. klasse på Mellervangskolen, Tornhøjskolen og Herningvej Skole skal i erhvervspraktik i uge 39-40.

I Aalborg Kommune skal alle elever i 9. klasse en uge i erhvervspraktik i et erhverv – eller et erhvervsområde – som interesserer dem, uden at det nødvendigvis, er lige nøjagtig det job, de har i tankerne, når de tænker uddannelse og erhverv på den lange bane.

En del af forberedelserne til praktikugen er, at eleverne selv får en aftale om en praktikplads med en virksomhed. Nogle elever har et stort netværk og let ved at løse denne opgave – for andre elever er det ikke så enkelt.

ErhvervsNetværk 9220, LO Aalborg, skolerne og fritidscentrene i området samt UU-Aalborg arbejder allerede med at skabe bedre muligheder for dialog og samarbejde mellem borgere, institutioner og virksomheder i området – og tænker, at en indsats for at flere elever kan finde en praktikplads lokalt, vil passe godt ind i det koncept.

UU-Aalborg opfordrer derfor til at virksomhederne i netværket stiller sig til rådighed som praktikværter for et antal elever i uge 39-40 – potentielt 100 elever, men der måske ”kun” brug for ca. 60 pladser. UU-Aalborg vil samle oplysninger om de deltagende virksomheder i et digitalt hæfte, som eleverne får adgang til, et hæfte, der beskriver de deltagende virksomheder, hvilket erhverv eleverne kan søge at afprøve for en uge, hvem de skal henvende sig til osv.

Udfyld formularen på  https://skole.nemtilmeld.dk/283/ inden den 5. august 2016!

I løbet af praktikugen vil arbejdspladsen få besøg af elevens lærere eller elevens UU-vejleder.

Mange af virksomhederne i netværket allerede er vant til at have praktikanter, men I kan læse mere om ordningen her: http://uu-aalborg.dk/erhvervspraktik/

Har I spørgsmål, er I velkomne til at kontakte:

Praktikpladskoordinator, Lise Lotte Myrup 9931 4512 eller Centerleder UU-Aalborg, Jens Oluf Bundgaard: 9931 4518

RELATEREDE NYHEDER

Modtag vores nyhedsbrev

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram