2828/0606-1818

Der er penge i skidtet: Kør til Aalborg Recycling, før du kører på genbrugspladsen – og få penge med hjem

Der er penge i skidtet:

Kør til Aalborg Recycling, før du kører på genbrugspladsen – og få penge med hjem

Aalborg Recycling udbetaler dagligt flere tusinde kroner til aalborgensere, der kommer med skrot eller andre brugte råvarer, som kan genbruges. I Kristi Himmelfartsferien havde selskabet 45 udbetalinger på en dag. Et eksempel på, hvordan ambitiøse grønne virksomheder i Aalborg skaber forretning og beskæftigelse – og hjælper miljøet, siger en tilfreds formand for ErhvervsNetværk 9220, Morten Christensen.

Af Kristian Andersen

Du kender de helt sikkert: Når solen skinner, skynder alle haveejere sig i haven – og på genbrugspladsen med haveaffald. Og så kan der let gå en time, hvor du holder i kø, før du kan komme til at læsse af. Også selv om det ikke er haveaffald, men nogle af containerne, du har affald til.

Men nu er der et alternativ til dig, der har affald:

Der er penge i skidtet! Og så er det ikke engang løwn’!

Kører du til Aalborg Recycling og lader dem sortere stål, jern og metaldele eller glasfiber, før du kører på genbrugspladsen, kan du spare ventetiden – og få penge med hjem.

Og måske endda helt undgå at køre på genbrugspladsen.


ALT REGISTRERES OG SORTERES – OG DU FÅR PENGE I HÅNDEN

Både for professionelle genbrugsfirmaer og private leverandører, der kigger ind med skrot og andre genbrugsvarer, før de kører på genbrugspladsen, er der rigtig gode penge i at genbruge.

For virksomheden Aalborg Recycling lever af at modtage, sortere og sælge glasfiber og jern- og metalskrot i mange forskellige arter og kvaliteter. Kobber, messing, aluminium, bly, stål, magnestisk materiale, batterier, elmotorer. Blandt andet.

Og en del af konceptet er simpelthen at betale for skrot.

-Alt registreres, sorteres og vejes lynhurtigt – og du får penge med hjem, siger Bernt Pedersen, der er afdelingsleder i Aalborg Recycling.

-Vi har både meget store og meget små partier fra folk. Og vi betaler for det hele. Fra dem, der kommer med et par gamle messing lysestager, dem der kommer med et læs tagrender i zink – til de helt store leverandører, der samler op fra byggepladser eller industrielle virksomheder.


45 UDBETALINGER PÅ EN DAG

-Vi har et meget effektivt koncept, hvor du får direkte betjening, som står for at registrere og veje, hvad du kommer med. Vi yder en god service, så vi er sikre på, at folk kommer igen – og så er der kaffe på kanen og is til alle i sommervarmen. Og det virker, fortæller Bernt Pedersen.

-Kristi Himmelfartsdag havde vi f.eks. 45 udbetalinger til lokale husholdninger. Mange kiggede ind til os, da de fandt ud af, at genbrugspladsen var lukket. Det gav rigtig mange af dem penge med hjem – gode penge. En enkelt fik endda en udbetaling på 2-3.000 kroner. Så det er en god forretning at køre til os. Både for dem, der kommer med genbrugsmaterialer, og for os, siger Flemming Nørgaard Hansen, der er købs- og salgschef i Aalborg Recycling.

 

GENINDVINDING SPARER JORDENS JOMFRUELIGE RESSOURCER

Både afdelingsleder Bernt Pedersen og købs- og salgschef Flemming Nørgaard Hansen har en længere årrække i branchen med sig i bagagen, da de i 2016 blev en del af Aalborg Recycling.

For dem begge gælder naturligvis, at genindvindingsbranchen er et levebrød. Men det er hjerteblod for dem, at en effektiv genindvindingsbranche sparer på jordens ressourcer.

-Genindvinding er en god forretning, men for os er det også en holdning. Alt, hvad vi får ind, bliver genbrugt. Vi har specialmedarbejdere, der registrerer alt, sorterer alt og findeler alt. Så vi får de bedste penge for det. Men også så vi kan genbruge så meget som muligt af det. Alt bliver genbrugt, siger Bernt Pedersen.

-Alternativet til den forretning vi laver i Aalborg Recycling er jo, at du skal ud og grave jordens jomfruelige materiale op. Det er dyrt. Det er en omkostning. Men det slider også på kloden. Det gør vores virksomhed ikke – den sparer kloden for at vi bruger flere af dens ressourcer end vi behøver. Vi sparer CO2-udledning og vi laver miljøbesparelser, der batter. Det er en rigtig god forretning for os og for kloden, uanset hvordan du gør det op, siger Flemming Nørgaard Hansen.

 

ERHVERVSNETVÆRK 9220: VORES VIRKSOMHEDER ER GRØNNE PIONERER

Aalborg Recycling er en del af miljø- og energigruppen under ErhvervsNetværk 9220, hvor 170 Aalborg-virksomheder mødes, netværker – og sætter dagsordenen for udvikling i Aalborg og Nordjylland.

Miljø- og energigruppen under erhvervsnetværket tæller i øjeblikket ca. 10 virksomheder, men langt flere af de 170 medlems-virksomheder arbejder inden for miljø- og energiområdet.

-Vi er meget stolte af vores miljø- og energigruppe. Den udgøres af nogle af Nordjyllands mest ambitiøse miljø- og energipionerer. Vores medlems-virksomheder er grønne pionerer alle sammen. Mere eller mindre. Vi er selvfølgelig meget forskellige, men vores industrivirksomheder driver ikke bare industri, men forfiner konstant deres produktionsanlæg, så vi opnår en stigende grad af bæredygtighed. De gør de fordi det er en god forretnign, men i vores netværk gør vi det også, fordi vi vil bæredygtig udvikling, siger formanden for ErhervsNetværk 9220, Morten Christensen.

-Ambitionen om bæredygtig erhvervsudvikling er noget af det, der binder ErhvervsNetværk 9220 sammen. Det præger os, at vi ligger med Aalborg Universitet i baghaven og har et tæt samarbejde med universitet. Rigtig mange af vores virksomheder er en del af projektet Miljø++, som screener virksomheder for mulig genanvendelse af produkter og forsøger at matche virksomheder, som kan genbruge hinandens produkter. Det er vi i gang med lige præcis i disse måneder.

-Og derud over arbejder vores miljø- og energigruppe energisk på at udvikle nye samarbejder. Blandt andet med Aalborg Portland, der også er medlem i ErhvervsNetværk 9220, men er på jagt efter affaldsmateriale til forbrænding i cementproduktionen, der mindsker miljøbelastningen i forhold til det materiale, man bruger i dag.

 

FAKTA:
Aalborg Recycling

Aalborg Recycling ApS blev stiftet i 2016 og er ejet af Henrik Jørgensen. Aalborg Recycling er et søsterselskab til Jørgensen’s Totalentreprise ApS.

Aalborg Recycling er en af Danmarks førende virksomheder indenfor genvinding af jern- og metal skrot, nedbrydning, skærearbejde og klippeopgaver.

Aalborg Recycling’s skrotplads ligger på Mineralvej 27, 9220 Aalborg Øst lige ved motorvejen. Det betyder at firmaet er nemt at komme til fra alle dele af Nordjylland.

Selskabet modtager alle former for jern- og metalskrot på pladsen i Aalborg. Alt bliver vejet på verificeret vægt.

Virksomheden lover en smilende og professionel betjening, konkurrencedygtige priser - og altid kaffe på kanden.

FAKTA:

AALBORG RECYCLING: OMSÆTNING FEM-DOBLET PÅ ET ÅR

Aalborg Recycling blev stiftet i 2016 – og har siden starten været i voldsom vækst.

Omsætningen i 2016 nåede op på 11 millioner kroner, men voksede i 2017 til 55 millioner kroner. Og virksomheden er stadig i vækst.

-55 millioner kroner i omsætning overstiger vi markant i 2018, hvis det fortsætter, som det ser ud nu, siger køb- og salgschef Flemming Nørgaard Hansen.

-For lige at gøre det op på en anden måde, så svarede omsætningen på de 55 millioner kroner i 2017 til, at vi havde 30.000 tons metal inde i vores anlæg.

 

YDERLIGERE KOMMENTARER: 

KRISTIAN ANDERSEN, journalist, bla. for ErhvervNetværk 9220, tlf. 40 29 38 37

BERNT PEDERSEN AFDELINGSLEDER, AALBORG RECYCLING, TLF. 61 55 75 15

RELATEREDE NYHEDER

Modtag vores nyhedsbrev

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram