18/08/2016

Morgenmøde om Cybercrime

Fælles morgenmøde om Cybercrime

Onsdag d. 17. august var tirsdags- og onsdagsgruppen samlet til et stort fælles morgenmøde på NOVI.

Ny tovholder, Karl B. Therkildsen præsenterede sig selv og sine mange spændende planer for de kommende morgenmøder.

Herefter tog Johnny Vestergaard fra Nationalt Cyber Crime Center, NC3, over, og fortalte om politiets arbejde med cyberkriminalitet, og om hvordan angreb sker. Han fortalte ærligt om de problemer som cyberkriminalitet giver for både virksomheder og politiet – der oftest har svært ved at efterforske den hyppigt grænseoverskridende cyberkriminalitet.

Han kom med konkrete, dog anonymiserede, sager med udgangspunkt i det nordjyske, og fortalte om hvordan nordjyske firmaer eksempelvis bliver udsat for fakturasnyd, hvor svindlere overtager chefens mail, og får økonomimedarbejdere til at overføre penge til sig. Et andet eksempel viste hvordan et firma, helt uvidende, igennem længere tid, havde haft en af deres servere hacket, og derefter lejet ud på timebasis – med en sløv server som følge. Johnny Vestergaard pointerer, at selvom man kan sikre sig mod en del af truslerne, så skal man huske, at medregne den menneskelige faktor, med eksempelvis tidligere medarbejdere med login til virksomhedens fortrolige oplysninger.

Johnny gav gode råd til, hvordan man kan sikre sig, men pointerede at virksomhederne skal huske at prioritere om det er brugervenlighed og funktionalitet eller sikkerhed der er vigtigst, da en høj sikkerhed oftest vil medføre lavere brugervenlighed og funktionalitet.

Til slut gav Johnny sine bud på, hvad fremtiden vil bringe af cybercrime, og han spår bl.a., at de kriminelle bliver mere aggressive over for virksomhederne, og at vi vil se flere hybrid-angreb, hvor man fx efterlader en usb-nøgle med malware på en virksomheds parkeringsplads, og håber at nogen sætter usb-nøglen i en interessant computer.

De mange fremmødte fik en indføring i, hvilke problemer som virksomhederne kan stå over for.

Vi siger mange tak til Johnny Vestergaard for det fine oplæg.

Se Karl B. Therkildsens præsentation her:

20160817_074704
itcrime2

RELATEREDE NYHEDER

Modtag vores nyhedsbrev

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram