0505/0707-1818

MASSER AF ”SMÅ JOB MED MENING” PÅ VEJ I AALBORG ØST

MASSER AF ”SMÅ JOB MED MENING” PÅ VEJ I AALBORG ØST

Det gør en kæmpe forskel, når virksomheder tager mennesker på kanten af arbejdsmarkedet ind i små job på 5-10 timer om ugen. Det skaber glæde, sikkerhed og identitet – og for mange virksomheder betyder det, at de får løst opgaver, som ellers ville ligge uberørte. ErhvervsNetærk 9220 er i mål med at oprette det antal job, der blev lovet i foråret – og endnu flere er på vej, venter erhvervsnetværkets formand Morten Christensen

Det gør en kæmpe forskel, når virksomheder opretter et job på fem til ti timer om ugen til en kontanthjælpsmodtager, der ikke kan passe et fuldtidsjob. Det skaber glæde, selvsikkerhed – og det fører mange gange til fuldtidsansættelse for de mennesker, som ofte ikke har haft troen på deres egne evner og muligheder for at komme i job.

Det er status på projektet ”Små job med mening”, som ErhvervsNetværk 9220 sammen med Aalborg Kommune satte i gang ved et opstartsmøde på Siemens Gamesa 24. april.

Her var 50 lokale virksomheds-repræsentanter mødt frem – og efter få minutters summen meldte fem virksomheder sig klar til at oprette et job.

Disse job er nu i hus – og endnu flere kan ventes i de kommende måneder.

Det fortæller formanden for ErhvervsNetværk 9220, Morten Christensen.

21 JOB ER PÅ PLADS – OG FORMAND VENTER FLERE FRA SOMMEREN OG FREM

-Der er siden efteråret skabt 21 job i ”Små job med mening”. Og det er rigtig godt gået, når man lige tænker over, at det faktisk er en helt nye måde at arbejde på – både for en kommune og for os som virksomheder. Vi skaber sociale fremskridt for nogle mennesker, der har meget svært ved at finde en vej ind på arbejdsmarkedet. Og det er i de tilbagemeldinger, vi får, tale om, at mange hurtigt tager flere og flere timer i virksomhederne, fordi det har en enorm positiv effekt for dem, at de kommer i gang, selv om det er få timer i begyndelsen, siger Morten Christensen.

VIRKSOMHEDER KAN FÅ LØST MANGE SMÅ OPTAGER SOM FASTANSATTE IKKE KAN NÅ

-For os som arbejdsgivere betyder ”Små job med mening” også, at vi kan få løst en masse af de mange, mange små opgaver, som vi ikke får løst i en travl hverdag. Det er opgaver, som vi ikke lige ansætte en fuldtidsmedarbejder til at løse, fordi opgaven er for lille. Dem kender vi sikkert alle til. Og de opgaver kan ”Små job med mening” altså hjælpe os med alligevel at få løst. Samtidig med at vi skaber en succes for mennesker – og sparer skattekroner, når vi i stedet får skabt grundlag for at vi får mennesker ind på arbejdsmarkedet i stedet for at betale kontanthjælp til dem i årevis.

-Vi fik allerede ved vores opstartsmøde i april fantastisk gode tilbagemeldinger fra to af ErhvervsNetværk 9220s medlemmer – Aalborg Portland og Siemens Gamesa. Begge har været pilotprojekter – og begge anbefaler meget, at mange flere går i gang med at skabe ”Små job med mening”, siger Morten Christensen, der som arbejdsgiver på De Forenede Dampvaskerier også selv opretter et mindre job i løbet af eftersommeren.

VIRKSOMHEDER STARTER MED EN, MEN TAGER FLERE
Marianne Jensen, der er rekrutteringsmedarbejder ved ”Små job med mening” og har arbejdet med vejledning af mennesker på kontanthjælp i en længere årrække hos Fokus Folkeoplysning (en af parterne bag Små job med mening), bekræfter effekten af indsatsen – også at det tager tid at løbe samarbejdet i gang i større målestok.

-Det er jo en helt ny måde at arbejde med disse mennesker på. Og det virker. Det er jo mennesker, som meget ofte er i tvivl om, hvad de kan, fordi de har været uden for arbejdsmarkedet i mange år. Måske været på kontakthjælp i en del år. Men for dem alle sammen kan vi se, at det betyder, at de får et kæmpe boost af at komme i gang. De får glæde og selvsikkerhed – og kan meget mere, end de troede. Så jo – vi kan se, at bare få timers arbejde i løbet af ugen meget hurtigt fører til flere timer.
-Og vi kan også se, at de virksomheder, har først har taget en ind i ”Små job med mening”, meget ofte tager flere ind. Så det er altså ikke noget, man som virksomhed bliver skræmt af, når man først er i gang. Det er tværtimod noget, at inspirerer til at man opretter endnu flere ”små job med mening”. Fordi man gør mennesker glade og får løst en opgave selv, fortæller Marianne Jensen.

BREDER SIG SOM RINGE I VANDET

Som ErhvervsNetværk 9220-formand Morten Christensen venter rekrutteringsmedarbejder Marianne Jensen, at projektet bliver udbredt meget mere.

-Det tager lidt tid at løbe sådan noget i gang. Og vi er altså først lige startet. Vi får mange kontakter – og vi tager dialogen, Men det breder sig stille og roligt som små ringe i vandet. Og jeg er sikker på, at vi i løbet af efteråret kommer meget længere med at få skabt ”Små job med mening” for mange flere virksomheder, siger rekrutteringsmedarbejderen.

I GANG HELE SOMMEREN

Rekrutteringskonsulenterne i ”Små job med mening” er i øvrigt i sving hele sommeren igennem. Det betyder også, at virksomheder, der er interesserede i at få oplysninger og vendt mulighederne for at hjælpe en borger i gang på arbejdsmarkedet gennem ”Små job med mening” kan henvende sig til Marianne Jensen og hendes kollega.

LÆS MERE HER:
http://småjobmedmening.dk/

RELATEREDE NYHEDER

Modtag vores nyhedsbrev

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram