0606/0808-1919

Klimavalget kalder på grønne løsninger, som Aalborg har

Klimavalget kalder på grønne løsninger, som Aalborg har

Formandens Klumme
Af METTE SCHMIDT, formand for ErhvervsNetværk 9220

Det blev et ”klimavalg”! Ja, det blev endda til to klima-valg!
Den grønne omstilling blev en af de helt store dagsordener ved både det netop overståede folketingsvalg og det valg til Europa-Parlamentet, som blev afviklet præcis 10 dage før folketingsvalget.
Alle talte simpelthen om klima. Alle der vandt talte meget om klima og meget om grøn omstilling. Og det har også vist sig under de igangværende regerings forhandlinger, hvor man kan enes om at udtrykke store klima-ambitioner.

Hvad der så ligger i de to begreber, fik vi ikke så meget at vide om under valgkampene. For det er også lidt mere kompliceret. Det må vi alle anerkende.

Men løsningerne er der! Vi har rigtig mange bud på, hvordan vi kan skrue den grønne omstilling sammen, så vi kommer i mål. Så vi i praksis kan realisere de ambitioner, vores politikere har talt om.Det har Erhvervsnertværk 9220 også bevist henover foråret og forsommeren, hvor vi har inviteret til et EU-topmøde med EU-kandidaterne Søren Gade (V) og Morten Klessen (S), og under folketingsvalgkampen afholdt et Grønt Topmøde med Aalborg Universitet, hvor virksomheder, forskere og studerende, viste, at de allerede har løsninger og er i gang med at realisere grønne løsninger, der kan sætte endnu mere fart på den grønne omstilling.

Her repræsenterede de lokale folketings-profiler Rasmus Prehn (S) og Maja Torp (V) de to fløje. Det er to ambitiøse profiler, som har talt meget om grønne ambitioner.
Der skal lyde en stor tak til alle, der bidrog til, at ErhvervsNetværk 9220 med de to topmøder igen fik vist, at vi kan være med til at sætte dagsordenen. For det er der brug for. Fordi vi med vores medlemmer og samarbejdspartnere kan noget, som der er brug for.

Ambitionen for ErhvervsNetværk 9220 er at Aalborg skal blive til verdens mest bæredygtige erhvervsby – og at vi skal blive det med udgangspunkt i Aalborg Øst, hvor hovedparten af vores 175 medlems virksomheder har rødder.

Vi er ikke bare ambitiøse i ord. Men også i gerning. Vi vil ikke bare tale om grøn omstilling, men også realisere den. Derfor tog vi initiativ til at samle Aalborg Kommune, Aalborg Universitet og Aalborgs erhvervsorganisationer om en fælles kampagne om gøre Aalborg til Danmarks grønne testcenter.

Derfor vil vi stå på tæerne for at vise verden, hvor meget Aalborg kan. Hvor mange forskere, vi i Aalborg har i gang med at udvikle de grønne løsninger, verden sukker efter. Hvor mange ambitiøse grønne virksomheder, Aalborg rummer. Hvor meget appetit vi har på at gøre en forskel, Og dermed også hvor god mening det giver for både regering, Folketing og indenlandske og udenlandske investorer at investere i Aalborg og medlems virksomhederne i ErhvervsNetværk 9220.

RELATEREDE NYHEDER

Modtag vores nyhedsbrev

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram