3030/0808-1616

Iværksætteri skal bringe elever tættere på erhvervslivet

Iværksætteri skal bringe elever tættere på erhvervslivet

download (1)

Skoleelever og virksomheder skal skabe forretning i Aalborg Øst. Mellervangskolen satser på at vække elevernes interesse for det private erhvervsliv. Målet er at få de unge til at tænke som iværksættere, i stedet for lønmodtagere.

Virksomheden Fuglsang&Co er initiativtager bag et nyt koncept, der skal få erhvervsliv og folkeskoler i Aalborg Kommune, til at indgå samarbejde og skabe forretning. Konceptet, der har fået navnet Future Talents, skal vække elevernes lyst til selv at skabe forretning og samtidig give dem en tættere relation, til lokale virksomheder.

Konkrete og reelle problemer

Future Talents er en innovationskonkurrence målrettet 7. til 9. klassetrin, hvor eleverne skal idégenerere ud fra reelle problemstillinger, stillet til rådighed af lokale virksomheder.

”Med Future Talents kan vi give eleverne et indblik i iværksætteri og samtidig skabe en tættere relation mellem både elever, skoler og erhvervslivet.” – Christian Fuglsang.

Skaber kæmpe værdi

Mellervangskolen vil til efteråret være vært for det første Future Talents arrangement, men her slutter det dog ikke siger Christian Fuglsang.

”Future Talents kommer senere på året til at blive udbudt gennem Aalborg Kommune og dette kvalitetsstempel har allerede skabt interesse fra flere skoler. Målet er at få udbredt konceptet til så mange skoler som muligt, da jeg ser Future Talents skabe en kæmpe værdi, ikke bare for elever og skoler, men også for virksomhederne.” - Christian Fuglsang.

Hjælp fra Erhvervsnetværk 9220

Ønsket om at afholde flere arrangementer, stiller krav til erhvervslivet og antallet af samarbejdsvirksomheder. Her håber Christian Fuglsang på interesse fra bl.a. virksomheder i Erhvervsnetværk 9220.

”Konceptet udspringer på baggrund af relationer skabt i Erhvervsnetværket og de relationer har jeg tænkt mig at bygge videre på og forhåbentlig udvide. De første samarbejdsvirksomheder er allerede fundet og jeg er sikker på der sidder en række flere virksomheder, som finder konceptet interessant og gerne vil skabe en tættere relation til folkeskolerne. Eleverne er trods alt potentielt deres fremtidige medarbejdere”.

Er du og din virksomhed interesseret i at høre nærmere omkring et muligt samarbejde, kan du kontakte Christian Fuglsang på kontakt@christianfuglsang.dk

RELATEREDE NYHEDER

Modtag vores nyhedsbrev

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram