0303/1111-1616

Gigantisk skinnenetværk til nordjyske virksomheder

Gigantisk skinnenetværk til nordjyske virksomheder

PRESSEMEDDELELSE 

Aalborg Havn A/S

Aalborg, torsdag den 3. november 2016

Gigantisk skinnenetværk til nordjyske virksomheder

Nordjyske virksomheder bliver snart koblet sammen med 5000 togstationer over hele Europa via godsbanen i Aalborg Havn.

Aalborg Havn har netop underskrevet en aftale med den tyske jernbaneoperatør DB Cargo om at være nordjysk jernbanehub og drive en fast feederforbindelse fra Aalborg to gange om ugen med start fra 2. februar 2017.

Dermed bliver der nu to operatører på sporet, da det franskejede Captrain siden 2015 har kørt tagplader fra Polen og Tjekkiet via sporet for Cembrit.

Forskellen på de to operatører er, at virksomheder, der bruger den nye feederforbindelse, ikke behøver at have gods nok til at fylde et helt tog selv.

Den nye aftale øger dermed fleksibiliteten, fordi virksomheder kan booke plads ad hoc og ned til 25 tons ad gangen, der bliver leveret dør til dør.

  • Det er en fast forbindelse, der kører uanset godsmængden. Man kan sammenligne det med pakkepost, hvor man indleverer en pakke, der så ankommer på en helt specifik adresse – her er der bare tale om containere og vogne med gods, siger Thomas Vestergaard, regional salgschef i
    DB Cargo Danmark Services A/S.

DB Cargo i Danmark har omkring 5000 stationer i sit skinnenetværk. Derudover tilbyder de omlastning til lastbiler for de virksomheder, der ikke har eget sidespor.

  • Og det er der selvfølgelig mange virksomheder, der ikke har, hvorfor vi tilbyder så lang kørsel med tog som muligt og laster om til gummihjul på en måde, så prisen stadig er meget konkurrencedygtig, siger Thomas Vestergaard.

Økonomisk og miljøvenligt

I Aalborg Havn er der høje forventninger til den nye aftale, der giver små og mellemstore virksomheder endnu flere muligheder for at få fragtet gods både indenrigs og til resten af Europa på en rentabel, hurtig og miljøvenlig måde.

  • Det er et vigtigt skridt i forhold til hele vores strategi. Jernbanen er en vigtig del af pakken for os, for fremtiden kræver transportløsninger, der kan aflaste vejnettet og samtidig være økonomiske og bedre for miljøet. Det er derfor en stor glæde for os, at erhvervslivet nu får en skinnetransportløsning fra Aalborg, der er særdeles fleksibel. Nu handler det bare om at sprede budskabet blandt nordjyske virksomheder om, at det faktisk kan lade sig gøre at sende gods med bane, også for mindre virksomheder, siger Claus Holstein, adm. direktør i Aalborg Havn A/S.

DB Cargo Danmark opererer med to typer godsbanetransport: Intermodal, hvor containere og trailere løftes direkte op på en togvogn og konventionel, hvor godset lastes direkte i godsvognen. Begge muligheder tilbydes fra Aalborg.

Godsbanesporet har været under renovering siden august 2016 blandt andet i forbindelse med etableringen af en vejbro på Egnsplanvej, men sporet er atter fuldt operationelt fra  november 2016.

For yderligere oplysninger kontakt venligst:

·         Adm. direktør i Aalborg Havn A/S Claus Holstein, tlf. 99 30 15 01 eller ch@aalborghavn.dk

·         Regional salgschef i DB Cargo  Thomas Vestergaard, tlf. 42 14 23 35 eller thomas.vestergaard@dbschenker.com   

·         Presseservice (herunder foto, tekst, kontakt mv.): Publicity, Mette Goddiksen, tlf. dir. 61657202 og mette@publicity.dk

Om Aalborg Havn A/S

Aalborg Havn er Nordjyllands stærke partner på logistik og samarbejde. Vi er derfor meget mere end en traditionel trafikhavn, som holder styr på skibsanløb. Vi medvirker til at håndtere alle former og typer af gods og via kombinerede transportløsninger på skib, bane og bil kan vi løse alle former for logistik- og transportbehov fra Nordjylland til og fra resten af verden.

Aalborg Havn arbejder ud fra en moderne vision med overskriften; Den intelligente havn, der omfatter forretningsudvikling, produktudvikling og markedsudvikling. Den intelligente havn arbejder med drift, ideer og løsninger, som kombinerer virksomheders og samfundets behov på en måde, der bidrager til at skabe værdi, viden og udvikling i både erhvervslivet og samfundet i øvrigt.

Aalborg Havn har 70 medarbejdere, der alle er velkvalificerede til at varetage de mange forskelligartede opgaver, som havnen kan tilbyde, og som vores kunder og samarbejdspartnere forventer af os.

Læs mere på www.aalborghavn.dk

RELATEREDE NYHEDER

Modtag vores nyhedsbrev

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram