30/05/2018

Erhvervsnetværk i Aalborg Øst kræver vestlig Limfjordsforbindelse nu

Erhvervsnetværk i Aalborg Øst kræver vestlig Limfjordsforbindelse nu

-Det vil aflaste trafikken i hele Aalborg, siger formand for ErhvervsNetværk 9220, Morten Christensen – og presser Aalborg Byråd for at finde medfinansiering, som kan fremme anlæg

 

Det haster med at etablere en tredje Limfjordsforbindelse vest om Aalborg.

Det mener formanden for ErhvervsNetværk 9220 i Aalborg Øst, Morten Christensen, som med 170 Aalborg-virksomheder i ryggen nu intensiverer presset på politikerne.

Den vestlige Limfjordsforbindelse vil lette trafikken i HELE Aalborg, mener Morten Christensen.

-Det kan kun gå for langsomt – for Nordjylland har ventet på den forbindelse i 40 år, mens trafikken er vokset voldsomt og hele den nuværende infrastruktur er presset til bristepunktet og Limfjordstunnelen er skrøbelig. Vi skal bare i gang – jo før jo bedre. Det haster simpelthen, og det har aldrig hastet mere end nu, siger formanden for ErhvervsNetværk 9220.

 

TRANHOLMVEJ VAR VIGTIGST – NU ER DET LIMFJORDSFORBINDELSE

Udvidelsen af Tranholmvej har været en mærkesag for ErhvervsNetværk 9220 i netværkets syv første år. Og det arbejde har Aalborg Kommune med støtte fra Christiansborg i foråret har taget fat på, så vejen til Aalborg Havn og en række af industriarbejdspladserne i Aalborg Øst bliver fordoblet til fire spor og cykelstier.  

Næste store projekt bliver at få den vestlige Limfjordsforbindelse på plads, siger Morten Christensen.

-Den vestlige forbindelse vil aflaste trafikken i HELE Aalborg. Der er slet ingen tvivl for os, der driver virksomheder i Aalborg Øst, om at vi med den vestlige Limfjordsforbindelse vil få en helt anden trafikafvikling – også i Aalborg Øst.

-Vi betaler i hele Aalborg en meget, meget høj pris for, at vi ikke har fået den Limfjordsforbindelse for længst. Når vi, vores medarbejdere og vores leverandører holder i kø i Aalborg Øst, så skyldes det jo i høj grad, at motorvejen er propfyldt med trafik i det nordgående spor, så vi mangler den glidende trafik, der skal til i en vækstby, der har store ambitioner, siger Morten Christensen.

 

PRES PÅ BYRÅD – IKKE MERE NØL I AALBORG

Han lægger nu pres på både Aalborg Byråd, regering og Folketing.

-Det er jo en kendsgerning, at når Aalborg endnu ikke har fået den tredje Limfjordsforbindelse, så skyldes det jo i høj grad, at Aalborg Byråd i mange år var barrieren for at det kunne ske. Nu er det så kommet for plads for fem år siden, hvor der er bredt flertal for den vestlige forbindelse. Og nu mangler vi, at Christiansborg træder til, så vi kan komme i gang.

-Der kan jeg kun bide mærke i, at finansministeren to gange for nylig har sagt, at den tredje Limfjordsforbindelse bliver rykket frem, hvis Aalborg selv stiller med noget medfinansiering. Det må vi være parate til. Vi kan ikke leve uden den ringvej, som den vestlige Limfjordsforbindelse skaber rundt om Aalborg. Og ringveje er faktisk noget, som kommuner også andre steder bruger penge på.

-Vi skal ikke på grund af nøl eller banaliteter i Aalborg forsinke det projekt så meget som et sekund. Byrådet må sætte sig sammen og levere noget finansiering, som fremmer vores interesser. Vi lider under at beslutningen ikke er truffet for længst. Og politikerne skal ikke være i tvivl om, hvor vi står. Vi skal i gang nu – for det er HELE Aalborg, der bliver aflastet af vestforbindelsen, siger Morten Christensen.

 

YDERLIGERE KOMMENTARER:

MORTEN CHRISTENSEN, formand for ErhvervsNetværk 9220, TLF. 22 35 35 10  

RELATEREDE NYHEDER

Modtag vores nyhedsbrev

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram