23/04/2019

ErhvervsNetværk 9220 jubler: DANSKE ERHVERVSHAVNE AFDÆKKER BLOCKCHAIN-POTENTIALE FOR SMV’ER

ErhvervsNetværk 9220 jubler:
DANSKE ERHVERVSHAVNE AFDÆKKER BLOCKCHAIN-POTENTIALE FOR SMV’ER

Center for Logistik og Samarbejde på Aalborg Havn kommer til at stå i spidsen for et flerårigt projekt, der skal afdække potentialet i blockchain-teknologien for mange små og mellemstore virksomheder i det maritime miljø.

Det står klart, efter at Industriens Fond netop har bevilget pengene til kortlægning og analyse, som kommer til at omfatte små og mellemstore virksomheder på Aalborg Havn, Hirtshals Havn, Hanstholm Havn og Grenå Havn. ErhvervsNetværk 9220 er lige som Aalborg Universitet og Danske Havne partner i projektet.

Lars Jøker, der siden årsskiftet har været direktør for det nye center på Aalborg Havn, forklarer:

-Digitaliseringen og blockchainteknologien rummer et kæmpe potentiale for erhvervslivet. Men vi ved også, at små og mellemstore virksomheder har nogle udfordringer ved at se og udnytte potentiale på linje med større virksomheder. Det gælder også for maritime virksomheder eller virksomheder, der arbejder i det maritime miljø.

-Og med det her projekt, vil vi afdække muligheder og udfordringer – og lede frem til nogle best practises, som kan føre til at vi giver de små og mellem store virksomheder i det maritime miljø nogle fordele, som de kan udnytte, siger direktør Lars Jøker, CLS.

Mette Schmidt, der er formand for ErhvervsNetværk 9220 og selv teknisk chef på Aalborg Havn, glæder sig:

-Det fantastisk, at det lykkes for Center for Logistik og Samarbejde at hente bevillingen hjem. For det projekt rammer jo lige ned i det DNA, der driver ErhvervsNetværk 9220 og vores 175 medlemsvirksomheder. Vi er mange virksomheder og meget forskellige – og vil skaber tilsammen et meget frodigt erhvervsklima i Aalborg og Aalborg Øst, som gavner både store og små virksomheder. Og bliver ved med at skabe dynamik, vækst og beskæftigelse, som gør både Aalborg Øst og hele Aalborg Kommune til en succes, siger Mette Schmidt.

RELATEREDE NYHEDER

Modtag vores nyhedsbrev

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram