18/03/2019

ERHVERVSNETVÆRK 9220: AALBORG SKAL VÆRE DANMARKS GRØNNE TESTCENTER

ERHVERVSNETVÆRK 9220:  AALBORG SKAL VÆRE DANMARKS GRØNNE TESTCENTER

-Aalborg har, hvad der skal til – derfor inviterer vi ministre, kommune og universitet til dialog om realiseringen, siger formand for ErhvervsNetværk 9220 efter anbefaling fra regeringens grønne vækstteam

Aalborg skal være hele Danmarks grønne testcenter.

Det foreslår ErhvervsNetværk 9220, som nu inviterer både Aalborg Kommune og klima- og energiminister Lars Chr. Lilleholt og miljøminister Jakob Ellemann-Jensen til en dialog om, hvordan ambitionen kan realiseres.

Det sker i kølvandet på, at regeringens vækstteam for klima-, miljø- og energiteknologi i sidste uge barslede med ti konkrete anbefalinger til regeringen om, hvordan Danmark har bevare den grønne førerposition, som skiftende regeringer siden 1970erne har opbygget.

Blandt anbefalingerne er forslaget om at der etableres et grønt nationalt testcenter, hvor nye klima- og energiprojekter kan afprøves i storskala.

Regeringens grønne vækstteam forslår, at danskernes forbrugsdata sættes fri og anvendes til at udvikle og afprøve ny teknologi i det grønne testcenter, som også skal bane vej for en lang række nye grønne startups. Digitaliseringen skal integreres i de nye grønne løsninger.

-AALBORG HAR UNIVERSITETET, ERHVERVSLIVET, MENTALITETEN OG STØRRELSEN TIL AT BLIVE DANMARKS GRØNNE TESTCENTER

Mette Schmidt, formanden for ErhvervsNetværk 9220 – som har 175 medlemsvirksomheder – er klar til at rykke hurtigt:

-Aalborg har alt det, et Danmarks grønne testcenter skal indeholde. Vi har et af verdens bedst tekniske universiteter, som hævder sig kraftigt på både miljø- og energiområdet. Blandt andet brændselsceller, som bliver nogle af fremtidens energidrivere. Desuden har vi et meget ambitiøst grønt erhvervsliv, der har udviklet sig i tæt symbiose med Aalborg Universitet siden 1970erne. Og vi har et byråd, der gennem mange år har investeret stort i grønne løsninger.

-Vi har i Aalborg størrelsen og mentaliteten til at blive Danmark grønne testcenter og bane vejen for fremtidens grønne startups. Derfor inviterer vi klimaministeren og miljøministeren og Aalborg Kommune til en dialog om, at Aalborg kan blive Danmark grønne testcenter, siger Mette Schmidt.

-Klimaminister Lars Chr. Lilleholt og miljøminister Jakob Ellemann-Jensen sagde allerede, da de modtog anbefalingerne fra det grønne vækstteam, at regeringen er klar til at arbejde hurtigt, fordi mulighederne er så store lige nu, hvor den globale efterspørgsel på ny miljø- og energiteknologi er så stor. De to ministre vil faktisk i gang allerede i 2019 – og derfor mener vi, at Aalborg skal byde sig til hurtigt, siger Mette Schmidt.

RELATEREDE NYHEDER

Modtag vores nyhedsbrev

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram