05/03/2019

ERHVERVSNETVÆRK 9220: AALBORG SKAL VÆRE DEN BÆREDYGTIGSTE ERHVERVSBY

ERHVERVSNETVÆRK 9220: AALBORG SKAL VÆRE DEN BÆREDYGTIGSTE ERHVERVSBY

Formand Mette Schmidt brugte generalforsamling til at præsentere ny strategi og invitere til samarbejde. Kampagne for Aalborg som Danmarks grønne testcenter er første bud på, hvordan ambitionen kan realiseres.

Aalborg skal være verdens mest bæredygtige erhvervsby – og Aalborg Øst skal specifikt være Aalborgs mest bæredygtige bydel.

Det er strategien for ErhvervsNetværk 9220, som i dag tæller 175 medlemsvirksomheder – og erhvervsnetværket har tænkt sig at arbejde sammen med alle interesserede interessenter om at nå de mål.

Det fastslog formanden for ErhvervsNetværk 9220, Mette Schmidt, i formandsberetningen, da erhvervsnetværket onsdag holdt generalforsamling.

-Bestyrelsen har besluttet, at vi vil bruge kræfter på at definere og synliggøre, hvad ErhvervsNetværk 9220 står for, og hvilke mål, vi arbejder med. Og det har vi gjort.

-Netværkets strategiske mål er at Aalborg bliver en af verdens mest bæredygtige erhvervsbyer – og at vi specifikt i Aalborg Øst blive den mest bæredygtige bydel i Aalborg.

-Det kan vi jo ikke alene, så vi vil samarbejde med alle for at udnytte vores viden, netværk, ressourcer, sparring, arbejdskraft, ideer ja alt hvad der kan være med til at skabe grobund for noget mere. Og hvad er det. Ja det ved man jo ikke forandringer, teknologi, politik, økonomi skaber hele tiden nye strømninger – MEN vi kan være parate til at gribe de chancer, der kommer, fastslog Mette Schmidt.

BRED AALBORG-KAMPAGNE: AALBORG SOM DANMARKS GRØNNE TESTSCENTER
Første konkrete initiativ i den retning skete 12. februar, da ErhvervsNetværk 9220 foreslog regeringen, at Aalborg bliver Danmarks grønne testcenter. Og samtidig invitererede Aalborg Universitet, Aalborg Kommune, Invest in Aalborg og andre interessenter til at samarbejde om en kampagne for at realisere den ambition.

-Da regeringens grønne vækstteam anbefalede regeringen at etablere to grønne testcentre i storskala, foreslog vi i ErhvervsNetværk 9220 med det samme regeringen, at 9220 skal være Danmarks grønne testcenter med bæredygtighed og digitalisering som nøgleord.

-Og det blev taget godt imod. Vi får besøg af klima- og energiminister Lars Chr. Lilleholt d. 22. marts, hvor han skal høre nærmere om vores ideer. Vi samarbejder med Aalborg Kommune, AAU, Invest in Aalborg om arrangementet.

GRØNT TESTCENTER SKAL BLIVE STARTEN PÅ ET NYT EVENTYR – STÆRKERE, STØRRE OG SYNLIGE
Mette Schmidt og ErhvervsNetværk 9220-bestyrelsen mener, at det grønne testcenter kan blive midlet til at sikre, at Aalborg Øst bliver stærkere, større og synlige – og kommer til at tiltrække den kapital og de talenter, der bringer bydelen tættere på erhvervsnetværks mål.

-Det kan være en mulighed for os i netværket til at finde nye samarbejdspartnere i og uden for netværket til at finde nye nicher for forretning, nye samarbejder med AAU, UCN og Tech Collage.

-Ja, det kan blive starten på et nyt eventyr for os i 9220 med nye sparringpartnere, som vi ikke kender endnu. Vi skal bruge det til at gøre os stærkere, men også til at tiltrække nye virksomheder til for på den måde også at skabe et større momentum i bydelen og dermed større synlighed, så vi blandt andet kan blive endnu bedre til at rekruttere medarbejdere, siger Mette Schmidt.

RELATEREDE NYHEDER

Modtag vores nyhedsbrev

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram