29/04/2016

Byens bedste Bike-event

Byens Bedste bike-event

Nanna Gade og Rikke Engelbrecht er fitnessinstruktører i vores medlem, FOKUS Fitness i det store Sundheds – og Kvartershus i Aalborg Øst. De to kvinder er initiativtagere bag et kommende stort indoor bike event i den bydel, som de begge har noget ganske særligt investeret i, nemlig deres barndom.

30. april får majfesten i østområdet tilføjet en ny, sund dimension ud over fadøl og skydetelte. Nanna og Rikke har samlet de lokale kræfter i planlægningen af et 8 timers bike event, hvor man som privatperson eller virksomhed køber sig ind på en cykel alt imens der hver time underholdes med nye instruktører, fuld musik og ja, – store lærreder, som man kan male på mens holdkammeraten okser derudaf. Den skæve og sjove idé kommer af et kreativt samarbejde.

 

“Vi har jo i FOKUS Fitness en ide om, hvordan man gør til et bike event: Der skal være høj musik osv. og så kommer de her mennesker som aldrig har været til en bike event før og ikke aner noget om fitness, og så siger de: »Vi skal da have nogle kunstnere med, og vi skal da male lidt.« Så det er jo også det med at få de lidt skæve ideer fra dem, som ikke cykler, og det var det der blev så skide sjovt.” – Nanna Gade

 

Både Nanna og Rikke kender Aalborg Øst fra barnsben og brænder for at styrke den positive fortælling om bydelen. Ganske som den kommunale helhedsplan, Projekt 9220, der administreres af Boligforeningen Himmerland. Her har Rikke en ekstra kasket som beboerkonsulent. Derfor var det nærliggende at samarbejde på tværs af organisationer, foreninger og projekter samlet i Sundheds – og Kvartershuset: FOKUS Fitness, Projekt 9220, Kaffé Fair, Himmerland Boligforeningen og Sundhedsværkstedet. Snart favnede ideen dog også Trekanten, Kvartersværkstedet og Fitness Ø.

 

Vi har fokus på fællesskaberne og sundheden, og så kigger vi lidt på dem, vi har omkring os og overvejer hvem der også kan have interesse i et samarbejde. Jo flere vi kan få med jo større synlighed kan vi også skabe. Det er jo igen det der netværk, for interessen er vi jo fælles om, og det er det der er så fedt, for jeg ved ikke om man for 4 år siden lige ville kunne sige: Fitness Ø vil du være med? Der har jo været en tid, hvor man måske kunne være mere bange for om man var hinandens konkurrenter. Der er vi i dag hinandens medspillere.  Rikke Frandsen.

RELATEREDE NYHEDER

Modtag vores nyhedsbrev

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram