0505/0404-1616

AAU-arrangement

Vellykket arrangement!

Mandag d. 4. april blev arrangementet Et glimt ind i fremtiden afholdt på NOVI og AAU. Medlem af Eventgruppen Knud Vestergaard bød deltagerne velkomne med Piet Hein citatet: "Fantasi er kunsten at se ting, som ikke er endnu".

Institutleder fra Institut for Elektroniske Systemer, Børge Lindberg fortalte kort om strukturen og arbejdsområderne på Instituttet, hvorefter deltagerne, delt i tre grupper, blev præsenteret for tre forskere og deres respektive arbejdsområde.  Vi hørte om droner og de forskellige typer af droner, deres anvendelsesområder, om hvordan de eksempelvis kan bruges indendørs i store lagerhaller, på byggepladser og til overvågning. At droner også kan være farlige og eksempelvis flænse en flæskesteg, eller endda potentielt dræbe en person ved nedstyrtning, blev belyst, hvorfor de store lov- og sikkerhedsmæssige udfordringer, der er ved droner, naturligvis også blev omtalt.

Antenner og deres virkning blev demonstreret i kælderen under instituttet, men her var det specielt det radiodøde rum, der fascinerede med sit fremmedartede og specielle udseende. Flere deltagere kunne konkludere at rummet virkeligt er radiodødt, da deres mobiler mistede signalet i rummet.

Universitetets arbejde med 5 G netværk blev også belyst, og det blev tydeliggjort at selvom, der er et stort potentiale med 5 G teknologien, så er det vigtigt, at det ikke blot involverer hurtigere net, men at 5 G også skal være mere præcis og pålideligt. En trend vi, ifølge forskeren, vil se meget mere til, i de kommende år, er internet i forskellige elektroniske apparater, Internet of Things.

Under besøget, på Institut for Elektroniske Systemer, fik vi et tydeligt billede af instituttet og deres vigtige arbejde. Det var tydeligt, at deltagerne lyttede intensivt til forskerne, og at emnerne var relevante, da de flittigt blev diskuteret.

Vi siger mange tak til Jørgen Walther, Børge Lindberg og Eventgruppen for det fine arrangement!

 

foto (002)image1IMG_1275image3

RELATEREDE NYHEDER

Modtag vores nyhedsbrev

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram