2626/0303-1818

Aalborg-virksomheder skal skabe små job – og flytte ledige ind på arbejdsmarkedet

Aalborg-virksomheder skal skabe små job – og flytte ledige ind på arbejdsmarkedet

ErhvervsNetværk 9220 involverer 175 virksomheder i ”Små job med mening”
– møde med alle den 24. april på Siemens Gamesa

Af Kristian Andersen

Danmark har aldrig før haft så mange mennesker i beskæftigelse som netop nu. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik. Og det samme gælder for Aalborg Kommune.

Samtidig er der en stor gruppe af mennesker aktivitetsparate mennesker på kontanthjælp, som har svært ved at få fodfæste på arbejdsmarkedet.

Og det skal der gøres noget ved, mener ErhvervsNetværk 9220, som vil involvere alle sine 175 medlemsvirksomheder i projektet ”Små job med mening”.

FEM TIL TI TIMER OM UGEN
”Små job med mening” handler om at ledige, som ikke er klar til en ordinær ansættelse på fuld tid, sluses ind i virksomhederne i små job på mellem 5 og 10 timer om ugen.

Projektet gennemfører ErhvervsNetværk 9220 sammen med Aalborg Kommune og FOKUS Folkeoplysning. Lige som en række andre lokale erhvervs-organisationer er med.

VIRKSOMHEDER INVITERES PÅ MIDDAG HOS SIEMENS 24. APRIL
En række ambitiøse virksomheder i ErhvervsNetværk 9220 er på forhånd taget i ed. Det gælder blandt andre Aalborgs Kommunes største private arbejdsplads, Siemens Gamesa. Desuden Aalborg Portland, CO2 Light og Hustømrerne. Men flere skal med.

Derfor inviterer ErhvervsNetværk 9220 sammen med Aalborg Kommune og FOKUS Folkeoplysning den 24. april erhvervsnetværkets 175 medlemsvirksomheder til møde og fællesspisning på Siemens Gamesa.

-Vi præsenterer projektet, og vi har nogle eksempler på, at det faktisk er lykkedes for Aalborg Portland og Siemens Gamesa at gøre en stor forskel for nogle unge mennesker, som havde brug for en særlig adgang til arbejdsmarkedet. Dem fortæller virksomhederne selv om. Og så skal vi tage hinanden i ed på nogle målsætninger om, hvor mange af den slags jobs vi kan finde og tilbyde til vores ledige, fortæller Morten Christensen fra erhvervsnetværket.

WIN-WIN – FOR VIRKSOMHEDER OG LEDIGE
-Det handler om at vi løfter et socialt ansvar – men også får noget til gengæld. Det vil være en win-win-situation. Både for virksomhederne og for de ledige, som får en plads på arbejdsmarkedet. Vi bliver flere og flere virksomheder, som mangler arbejdskraft – og vi har i forvejen mange små opgaver i hverdagen, som vi ikke får løst. Det er dem, vi har kig på i første omgang, fortæller, Morten Christensen, formand for ErhvervsNetværk 9220 – og regional chef i De Forenede Dampvaskerier, DFD.

-Selvfølgelig skal vi i ErhvervsNetværk 9220 gå forrest. Det ligger i vores DNA, at vi løser problemer sammen, siger Morten Christensen.

”RIGTIG GOD IDE” - CO2 LIGHT ER OPSAT PÅ AT GØRE EN FORSKEL
Charlotte Balling fra virksomheden CO2 Light er opsat på at gøre en forskel i ”Små job med mening”.

-Initiativet er en rigtig god ide. Både for de mennesker det virkelig drejer sig, for virksomhederne og i sidste ende vores samfund.

-Vi har nogle mennesker, som kan noget, som vi har brug for. For CO2Light’s vedkommende har vi jobs, som ikke kræver mange timer pr uge, men som kræver visse kompetencer. ”Små job med mening” vil i visse situationer give rigtig god mening for os.

-Jeg møder med mellemrum mennesker, som rigtig gerne vil i gang på arbejdsmarkedet og bidrage med netop deres kompetencer, men ikke lige kan starte på fuld tid. De er en gave til os, hvis vi formår at få dem hjulpet i gang. Det vil vi meget gerne være en del af, siger Charlotte Balling.

Tilmeld dig arrangementet her

 width=

RELATEREDE NYHEDER

Modtag vores nyhedsbrev

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram