2323/0101-1818

Aalborg hitter stort

Aalborg hitter stort

Aalborg Øst, Aalborg SV, Svenstrup og Aalborg SØ tager fire af fem pladser i Danmarks TOP5, konstaterer optimistisk formand for ErhvervsNetværk 9220, Morten Christensen

Af Kristian Andersen

Aalborg hitter stort, når danskerne skal købe hus.

Således ligger fire af de fem bydele i hele Danmark, hvor huse hurtigst bliver solgt i Aalborg Kommune. Det viser en opgørelse, som Nykredit har offentliggjort.

Det gælder Aalborg Øst, Aalborg SV, Svenstrup og Aalborg SØ, der kun overgås af bydelen Aarhus V, som de sted i Danmark, hvor huse sælges hurtigst.

Formanden for ErhvervNetværk 9220, Morten Christensen, har begge arme højt hævet over hovedet.

"Det er jo helt fantastisk. Et fantastisk vidnesbyrd om, hvor meget der sker i Aalborg. Og hvor mange der ser Aalborg som et fantastisk sted. Det gør os stolte og taknemmelige", siger Morten Christensen.

"Særligt når det gælder Aalborg Øst, som for få år siden figurerede på regeringen ghettoliste, er denne opgørelse jo beviset på, at når man gør en målrettet indsats – og mange parter gør det sammen – så batter det. Det er i virkeligheden en historie, som statsministeren skal høre, mens han planlægger regeringens nye ghettopolitik".

"Aalborg Øst hitter, fordi mennesker føler, at vi er en attraktiv by. Og det er bydelen blevet, fordi skiftende regeringer, Aalborg Kommune, boligselskaber, politi, skoler og erhvervslivet har sat sig sammen og skabt konkrete løsninger, som skridt for skridt har gjort, at Aalborg Øst passerede ghettolisten og nu er en bydel, der rykker sammen og kan noget helt specielt sammen. Og dette er absolut ikke det sidste, man ser til Aalborg Øst. Vi har tænkt os at gå forrest", siger Morten Christensen.

ErhvervsNetværk 9220, hvor Morten Christensen er formand, rummer 170 medlems-virksomheder. Blandt dem Aalborg Universitet, UCN og en række af byens største og kendteste virksomheder som Aalborg Portland, Aalborg Havn, Siemens Gamesa, Bladt Industries. Desuden bydelens store boligselskab, Himmerland, som ikke bare selv renoverer store dele af bydelens beboelser, men også skaffer private investorer til udviklingen af beboelserne i bydelen.

"Succesrige byer er blandede byer. Og hvis man i de blandede byer oven i købet samarbejder om at sætte høje mål for byens udvikling, så rykker man hurtigt og effektivt. Derfor er Aalborg Øst et hit – og bliver det endnu mere i fremtiden" forudsiger Morten Christensen.

 

YDERLIGERE KOMMENTARER:

MORTEN CHRISTENSEN, formand for ErhvervsNetværk 9220, 22 10 35 35

RELATEREDE NYHEDER

Modtag vores nyhedsbrev

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram