0606/0202-1919

25 ambitiøse 9220-medlemmer vil tjene penge på bæredygtighed

25 ambitiøse 9220-medlemmer vil tjene penge på bæredygtighed

25 medlemmer var med da ErhvervsNetværk 9220 og ingeniørvirksomheden NIRAS 17. januar afviklede den første workshop om FN’s verdensmål, der både skal løse en række af verdens største udfordringer – og sikre, at virksomheder tjener penge på det.

Dansk Køl & Klima, RGS Nordic, Marius Pedersen, Aalborg Hotel Apartments, Aalborg Recycling, Aalborg Universitet, Aalborg Portland, Hustømrerne, CO2Light, Arkil, Himmerland Boligforening. MOE, B Concept, Aalborg Havn, Buus & Co, Enemærke og Pedersen, Octocom, RTE, Askehave & Askehave, Infolink Kurser/Iværksætteruddannelsen, Autismecenter Nordbo, Trekanten Bibliotek- og Kulturhus.

De var der alle sammen. 25 virksomheder og institutioner - så forskellige som de næste kan være – da ErhvervsNetværk 9220 og ingeniørvirksomheden NIRAS 17. januar afholdt workshop.

På forhånd havde arrangørerne linet op til, at deltagerne både bliver klogere på de 17 Verdensmål, som alle 203 FN-lande tilsluttede sig i 2015. Men også de mange undermål.

Og ikke mindst at de også i løbet af workshoppen kunne blive klogere på, hvordan de kan arbejde konkret med de 17 Verdensmål i deres egen virksomhed og organisation.

Fir af de 25 virksomheder var i forvejen udpeget som cases – en til hver af de fem arbejdsgrupper, deltagerne blev fordelt i.

Siden var der plenum, hvor deltagerne inspirerede hinanden.

Formanden for ErhvervsNetværk 9220, Mette Schmidt, lovede, at erhvervsnetværket senere vil indvitere til nye workshops – lige som ErhvervsNetværk 9220 er klar til at etablere et varigt netværk for medlemmer, der vil arbejder og inspirere hinanden i arbejdet med FN’s verdensmål.

FAKTA: HVORFOR ARBEJDE MED FN’S VERDENSMÅL?

Mette Schmidt, formand for ErhvervsNetværk 9220:

-Verdensmålene handler om, at vi skaber en bæredygtig verden sammen. Hvordan vi skaber en bæredygtig vækst. Hvordan vi udbygger velstanden over hele verden – men gør det på en måde, så vi også kan give kloden videre til kommende generationer og gerne i bedre stand, end vi selv har fået den.

-De 17 Verdensmål er konkrete ambitioner, som skal nås inden 2030. Det er altså ikke snak ud i det uvisse. Det er konkrete indsatser, der bygger oven på FN’s Fattigdomsmål, som blev nået i 2015. Det er ambitioner, som regeringer, virksomheder og interesseorganisationer overe hele verden arbejder med.

-Det skaber megatrends, der afgør, hvad der er go og no go, når du skal ud at sælge og markedsføre dig nationalt og internationalt. Det baner vejen for nye produkter, nye samarbejder, nye kunder og nye forretningsområder for ambitiøse virksomheder, der vil vinde fremtiden, siger Mette Schmidt, formand for ErhvervsNetværk 9220.

I forbindelse med workshoppen bliver der oprettet en ny netværksgruppe, Verdensmål 9220, ønsker du at blive en del af denne gruppe så kontakt sekretariatet på sek@nv9220.dk eller tovholder, Jens Askehave på Jens@askehave.dk

 

 width=  width=

RELATEREDE NYHEDER

Modtag vores nyhedsbrev

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram