Juleafslutning 2021

Hvornår

18/11/2021    
16:00 pm - 20:00 pm
#_EVENTADDTOCALENDAR

Årets juleafslutning bliver et arrangement helt hen i vejret - eller i hvert fald om vejret. Vi får nemlig besøg af meteorolog og klimaekspert Jesper Theilgaard, der vil sætte fokus på klimaet og erhvervslivet. Som introduktion til indlægget siger han:

  • Den hastighed, hvormed klimaet ændrer sig i øjeblikket, stiller samfundet over for store udfordringer. Men for mange virksomheder giver klimaændringerne også mulighed for vækst og initiativer inden for en lang række områder. Der er de traditionelle teknologiområder såsom vind, sol, bølger og biomasse. Her er der stor opmærksomhed, men ligeledes en stor konkurrence. Herudover er der en lang række andre områder, som er meget mindre eksponeret, men som absolut er relevante i fremtidens klima. Især verdens vandproblemer burde stå højt på listen. Det er velkendt, at havene stiger, men desværre er der langt mindre fokus på for eksempel drikkevandsforsyningen i områder, hvor gletsjerne gradvist forsvinder.
  • Ligeledes er fødevareproduktionen i hele verden under pres. De traditionelle lokale dyrkningsmetoder kan ikke nødvendigvis fortsætte uforandret i et varmere klima, der udover højere temperaturer tilfører nye skadedyr og sygdomme. Det gælder også her i landet, hvor der er forandringer på vej. Både plante- og humanrelaterede sygdomme breder sig med de højere temperaturer. Ofte høres malaria nævnt, men andre tropesygdomme vil på samme måde spredes. Der kommer således mange udfordringer og udviklingspotentialer på baggrund af klimaændringerne.

Jesper Theilgaard vil give deltagerne et nuanceret og velreflekteret indblik i nogle af de forandringer, der med klimaændringerne står på dørtærsklen.

  • Tid: Torsdag 18. november 2021 kl. 16-20
  • Sted: Trekanten, Aalborg Øst
  • Tilmelding: Via NemTilmeld
  • Der er plads til 100 deltagere - stolene afsættes efter først-til-mølle-princippet
  • Gratis parkering ved Trekanten, alternativt Sundheds- og Kvartershuset
  • Vi overholder de til enhver tid gældende coronaretningslinjer - der skal derfor forevises gyldigt coronapas til dette arrangement

Program:
16.00-16.30: Ankomst
16.30-17.00: Networking
17.00-18.00: Jesper Theilgaard
18.00-18.30: Networking
18.30-20.00: Spisning

Modtag vores nyhedsbrev

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram