2222/0101-1818

Uddannelse til byggeri og industri

Uddannelse til byggeri og industri

Projektet ”Værdiskabelse via videreuddannelse” giver nordjyske virksomheder mulighed for at tilbyde medarbejdere en deltidsuddannelse – vel og mærket uden egenbetaling.

Der er brug for dygtige medarbejdere, som kan varetage indførelse af ny teknologi, nye arbejdsprocesser og nye organisationsformer i de nordjyske virksomheder. Derfor skal små og mellemstore nordjyske virksomheder boostes på netop disse kompetencer. Det skal blandt andet ske via UCN act2learn, der i foråret 2018 starter de første moduler i projektet ”Værdiskabelse via videreuddannelse”. Her kan i alt 50 medarbejdere tilbydes en deltids akademiuddannelse uden det koster dem eller deres arbejdsgiver andet end den tid, de stiller til rådighed. Der er tale om et kompetenceløft, hvor medarbejderne kan passe deres job samtidig med, at de uddanner sig.

Projektleder hos UCN act2learn, Cecilie Kobbelgaard, forklarer, at projektet retter sig mod de tre akademiuddannelser; Automation og drift, Innovation, produkt og produktion samt Byggeteknologi. Målet med kompetenceløftet til nøglemedarbejdere i de små og mellemstore virksomheder er klart:

- Vi ser stigende krav til produktivitet, økonomi og kvalitet på tværs af industrisektoren. Medarbejderne skal derfor i højere grad kunne overskue virksomhedens samlede produktionsprocesser samt egne specifikke arbejdsprocesser frem for blot at udfylde en fast afgrænset arbejdsfunktion. Således, at de kan være bindeleddet mellem håndværkere og projektledere, og understøtte styringen og optimeringen af processer, fortæller Cecilie Kobbelgaard.

Sikre at viden kommer i spil

Særligt på ét punkt adskiller projektet sig fra det traditionelle forløb, når medarbejdere tager en akademiuddannelse. UCN act2learn er fra start til slut tilknyttet virksomheden, således at det ikke kun er medarbejderen, der bliver dygtigere, men at denne nye viden bliver implementeret i virksomheden og giver direkte udbytte.

- Målet er at sikre, at den nye viden bliver implementeret i virksomheden, og det sker blandt andet ved, at vi afholder halvårlige samtaler med de deltagende virksomheder. Målet er også, at andre medarbejdere i virksomheden på sigt bliver tilbudt tilsvarende uddannelser. I den sammenhæng er det altafgørende, at det skaber værdi for virksomheden og ikke kun for den enkelte medarbejder, siger Cecilie Kobbelgaard.

Uddannelserne er deltidsforløb, hvor medarbejderne sideløbende kan passe deres arbejde. Dagene planlægges, så medarbejderne i undervisningsperioderne kun skal undværes i virksomhedens daglige drift ca. en dag om ugen.

 

Kort om projektet

  • Projektet er finansieret af Den Europæiske Socialfond.
  • Projektets styregruppe består af repræsentanter fra Dansk Industri, Dansk Metal, Byg I Nord og AMU Nordjylland.
  • Det er 50 medarbejdere fra små og mellemstore virksomheder som tilbydes en akademiuddannelse inden for et af følgende områder: Automation og drift, Innovation, produkt og produktion samt Byggeteknologi.
  • De første moduler starter i foråret 2018, men de første aftaler om samarbejde med nordjyske virksomheder er allerede underskrevet.

Læs mere om projektet på www.ucn.dk/vvv

RELATEREDE NYHEDER

Modtag vores nyhedsbrev

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram